Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosmarinstekt lamm med grönsaksflarn och rostad vitlökssmetana

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Saftigt, frasigt och krämigt gott är denna läckra rätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lammrostbiff: Grovhacka rosmarinen. Bryn rostbiffen runt om i smöret i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. lägg den i en ugnssäker form. Strö över rosmarinen. Krossa vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet. Sätt formen mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills köttets innertemperatur är 58 grader. Låt rosmarinen vara kvar på köttet och linda in det i fuktat smörpapper och låt det vila. Spara vitlöksklyftorna till smetanan.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Grönsaksflarn: Tina tomaterna om de är frysta. Rulla ut smördegen på en plåt med papperet under. Nagga hela degen med en gaffel, ca 15 gånger. Bred ut tapenaden på degen. Grädda flarnet mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  5. Ansa och skär zucchinin i ca ½ cm tjocka skivor. Skala och skiva löken. Stek grönsakerna (inte tomaterna) i omgångar i olivoljan i en stekpanna. Smaksätt med salt och peppar. Fördela zucchini, lök och tomater på den förgräddade smördegen. Finriv parmesanosten och strö på. Hit kan man förbereda flarnet. Värm det strax innan servering. Sätt ugnen på 200 grader. Värm flarnet mitt i ugnen ca 5 minuter eller tills osten smält.
  6. Fänkålssallad: Hacka persiljan. Ansa och skiva fänkålen tunt. Blanda den med olivoljan och vinägern. Krydda med salt och peppar och vänd ner persiljan.
  7. Vitlökssmetana: Skala de rostade vitlöksklyftorna och pressa ner dem i smetanan. Smaksätt med salt och peppar.
  8. Servera lammrostbiffen med grönsaksflarnet, fänkålssalladen och smetanan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.