Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosmarinstekt majskycklingbröst med svamprisoni

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Mitt, just-nu-favoritrecept, som jag lagar så fort jag bara får tillfälle. Komponerat av min favoritkock Tom Sjöstedt - mumsigare recept än hans får man leta efter! Tips: Den underbara olivdressingen funkar lika bra till lax!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vänd kycklingbrösten i olivolja och den finhackade rosmarinen. Bryn i stekpanna med vitlök och baka klart i ugn, 130°C i ca 12-14 min.
  2. Koka risonipastan efter anvisning på paketet.
  3. Skär svampen grovt och fräs i panna tillsammans med den strimlade rödlöken. Vänd ner svampblandningen och persiljan i den kokta risonipastan. Smaka av med salt, smör och nymald svartpeppar.
  4. Blanda olivoljan och äppelcidervinägern. Tillsätt den finhackade vitlöken, rödlöken och oliverna. Bland väl och smaka av med salt, socker och svartpeppar.
  5. Arrangera risonipastan med kycklingbröstet på tallriken. Skeda vinegretten runt. Garnera gärna med färska örter, alt. ruccola. Hyvla parmesan på toppen.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • PaulaPudding 8 januari 2012

    Jag förstår inte riktigt. Det står "Skär svampen grovt och fräs i panna tillsammans med den strimlade rödlöken. Vänd ner svampblandningen och persiljan i den kokta risonipastan. " och så några rader ner står det "Tillsätt den finhackade vitlöken, rödlöken och oliverna. " Då är min fråga att i receptet står det en rödlök men i beskrivningen så har man rödlöken med på två ställen. Ska det vara två rödlökar istället eller vad gäller? Tacksam för svar för jag tycker att det låter riktigt smarrigt och tänkte att jag skulle prova på det.

  • PaulaPudding 8 januari 2012

    Jag förstår inte riktigt. Det står "Skär svampen grovt och fräs i panna tillsammans med den strimlade rödlöken. Vänd ner svampblandningen och persiljan i den kokta risonipastan. " och så några rader ner står det "Tillsätt den finhackade vitlöken, rödlöken och oliverna. " Då är min fråga att i receptet står det en rödlök men i beskrivningen så har man rödlöken med på två ställen. Ska det vara två rödlökar istället eller vad gäller? Tacksam för svar för jag tycker att det låter riktigt smarrigt och tänkte att jag skulle prova på det.

  • PaulaPudding 8 januari 2012

    Men jösses! Det blev två inlägg på en gång. Märkligt. Skulle bara säga att jag såg att det var en halv rödlök senare i receptet. Sorry. Nu ska jag prova detta. Kram!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.