Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostad Amandinepotatis med ostcrem

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Festligt potatistillbehör till ex kyckling eller kött. Amandinepotatis kan bytas mot mandel-, sparris- eller Delikatesspotatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Borsta potatisen, torka och dela den sedan på längden. Lägg halvorna med snittytan upp i en stor ugnsform. Droppa över rapsolja och strö över salt. Rosta potatisen i ugnen ca 20 minuter.
  2. Strimla bacon, stek det knaprigt, häll av fettet och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Riv osten grovt på rivjärn och blanda med grädden.
  4. Ta potatisen ur ugnen och höj ugnsvärmen till 275°. Häll gräddblandningen över potatisen och låt stå ytterligare ca 5 minuter i ugnen. Rätten skall få lite extra färg och grädden skall börja tjockna.
  5. Strö över baconstrimlor och hackad persilja. Avsluta med några varv från pepparkvarnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.