Festligt potatistillbehör till ex kyckling eller kött. Amandinepotatis kan bytas mot mandel-, sparris- eller Delikatesspotatis.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°. Borsta potatisen, torka och dela den sedan på längden. Lägg halvorna med snittytan upp i en stor ugnsform. Droppa över rapsolja och strö över salt. Rosta potatisen i ugnen ca 20 minuter.
- Strimla bacon, stek det knaprigt, häll av fettet och låt rinna av på hushållspapper.
- Riv osten grovt på rivjärn och blanda med grädden.
- Ta potatisen ur ugnen och höj ugnsvärmen till 275°. Häll gräddblandningen över potatisen och låt stå ytterligare ca 5 minuter i ugnen. Rätten skall få lite extra färg och grädden skall börja tjockna.
- Strö över baconstrimlor och hackad persilja. Avsluta med några varv från pepparkvarnen.
Publicerat den
31 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar