Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostad färskpotatis i senapsvinägrett till lax

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God laxrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º och 125º.
  2. Lägg potatisen i en form, ringla över olivoljan. Rosta potatisen i ugnen i cirka 30 minuter, rör om då och då.
  3. Rör ihop ingredienserna till såsen respektive dressingen och ställ åt sidan.
  4. Skär laxen i portionsbitar. Salta och peppra, stek i lite olja på hög värme i en stekpanna. Lägg på en plåt med skinnet uppåt.
  5. Ta ut potatisen, sänk temperaturen till 125 grader. Stek färdigt laxen under 12–15 minuter.
  6. Vänd under tiden ihop potatisen med rödlök, sockerärter och dressingen. Servera alltsammans med den goda såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.