Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostad paprikasoppa

 
Skriv ut

En riktigt lyxig soppa. Perfekt som bjudningsrätt när man vill göra något annorlunda. Lätt att göra för så lyxigt resultat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur paprikorna. Lägg paprika och hela vitlöksklyftor på en plåt. Ringla lite olja över och rosta i ugn ca 20 min. Ta ut och låt svalna.
  2. Koka upp vatten och buljongtärning. Skala paprikorna och vitlöksklyftorna och lägg dem i en mixer tillsammans med buljong och citronsaft. Mixa till en slät soppa, tillsätt eventuellt lite vatten för konsistensens skull. Smaka av med salt och peppar.
  3. Smula sönder brödet och rosta i medelvarm stekpanna med lite olja i. Stek scampin i het stekpanna ca 1 min och trä tre stycken på vardera spetten. Blanda ost, brödkrutonger, citronskal och persilja.
  4. Värm eventuellt soppan igen och fördela den i fyra skålar. Servera med ett scampispett och ostblandningen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.