- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Det blir väldigt gott att blanda söt-potatis och vanlig potatis. Hittar du bara riktigt fin, svensk höstpotatis rostar du den.
12 viktväktarpoäng per portion
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Skrubba potatis och sötpotatis noga, klyfta dem. Skala och klyfta löken, lägg med potatisen i en långpanna. Vänd runt med 1 msk olja, 1 tsk flingsalt och spiskummin.
- Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
- Pensla lammracksen med 1 msk olja. Skala, hacka och strö över vitlöken. Strö över 2 tsk flingsalt. Stek ca 20 min.
- Koka sugar snaps i lättsaltat vatten 2 min. Spola dem i kallt vatten.
- Äppelyoghurt: riv äpplet grovt med skal på, blanda det med yoghurt, salt och mynta.
- Honungsvinägrett: vispa ihop dressingen. Lägg upp potatis och lök på ett fat och häll över dressingen.
- Servera den rostade potatisen med lammracks, sugar snaps och äppelyoghurt.
Publicerat den
29 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar