- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En mycket gott alternativ när man vill ha ugnsrostad potatis, tex ihop med smördegsinbakad kalvkotlett som finns här.
Instruktioner
- Sätt ugnen på ca 200 grader.
Blanda balsamicovinäger, olivolja, honung, riven vitlök, flingsalt och svartpeppar till en slät marinad.
Placera potatisen med ett jämt lager i en vid ugnsfast form. Häll över marinaden och blanda väl med potatisen.
- Rosta potatisen ca 40-45 minuter eller tills den är mjuk i mitten. Rör om ca 2-3 gånger under tiden.
Finhacka rödlök och gräslök, lägg rödlöken på potatisen ca 5-10 min innan potatisen är klar.
Lägg upp i en skål, strö lite flingsalt och gräslök över innan servering.
Publicerat den
10 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Spännande variation på potatis! Jag hade normalstora potatisar som jag delade i mindre bitar. Bifogar foto.