Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostad småpotatis med gräslök och honung

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En mycket gott alternativ när man vill ha ugnsrostad potatis, tex ihop med smördegsinbakad kalvkotlett som finns här.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på ca 200 grader. Blanda balsamicovinäger, olivolja, honung, riven vitlök, flingsalt och svartpeppar till en slät marinad. Placera potatisen med ett jämt lager i en vid ugnsfast form. Häll över marinaden och blanda väl med potatisen.
  2. Rosta potatisen ca 40-45 minuter eller tills den är mjuk i mitten. Rör om ca 2-3 gånger under tiden. Finhacka rödlök och gräslök, lägg rödlöken på potatisen ca 5-10 min innan potatisen är klar. Lägg upp i en skål, strö lite flingsalt och gräslök över innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bjuranna 8 juni 2009

    Spännande variation på potatis! Jag hade normalstora potatisar som jag delade i mindre bitar. Bifogar foto.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.