De här knapriga, vitlökspotatisarna är ljuvliga som tillbehör till grillat kött eller till kyckling och sallad.
Instruktioner
- Borsta och halvera potatisen. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i potatisen. Lägg på ett lock och stäng av värmen. Låt potatisen dra i det varma vattnet 10 minuter. Låt rinna av och lägg på en torr handduk. Låt svalna och torka helt.
- Sätt ugnen på 225 grader. Häll 2 msk olivolja i en ugnsfast form och sätt in formen i den heta ugnen ca 5 minuter. Ta ut formen och lägg potatisen med snittytan nedåt. Ugnsstek ca 10 minuter. Vänd potatishalvorna och ugnsstek ytterligare ca 10 minuter tills potatisen är gyllene utanpå och mjuk inuti.
- Pressa ner vitlöken i resten av olivoljan. Ta ut potatisen ur ugnen och häll över vitlöksoljan. Vänd potatisarna i oljan. Lägg upp på ett serveringsfat. Krydda med salt och svartpeppar och servera.
Publicerat den
9 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar