Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostad vitlökspotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De här knapriga, vitlökspotatisarna är ljuvliga som tillbehör till grillat kött eller till kyckling och sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Borsta och halvera potatisen. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i potatisen. Lägg på ett lock och stäng av värmen. Låt potatisen dra i det varma vattnet 10 minuter. Låt rinna av och lägg på en torr handduk. Låt svalna och torka helt.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Häll 2 msk olivolja i en ugnsfast form och sätt in formen i den heta ugnen ca 5 minuter. Ta ut formen och lägg potatisen med snittytan nedåt. Ugnsstek ca 10 minuter. Vänd potatishalvorna och ugnsstek ytterligare ca 10 minuter tills potatisen är gyllene utanpå och mjuk inuti.
  3. Pressa ner vitlöken i resten av olivoljan. Ta ut potatisen ur ugnen och häll över vitlöksoljan. Vänd potatisarna i oljan. Lägg upp på ett serveringsfat. Krydda med salt och svartpeppar och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.