Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostade kryddiga kikärter

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Gillar du kikärter är det här ett perfekt tilltugg. De är kryddade med paprikapulver, men du kan välja din egen favoritkrydda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250ºC.
  2. Spola av kikärterna och låt dem rinna av.
  3. Skala och finhacka vitlöken. Blanda med oljan.
  4. Häll ärterna i en långpanna. Häll vitlöksolja över och rör runt. Rosta i mitten av ugnen i ca 15 minuter, skaka då och då.
  5. Ta ut och häll ut kikärterna på dubbelvikt hushållspapper. Krydda med paprikapulver. Kikärterna kan förvaras i ca 1 vecka om de ligger i en burk med lock i kylskåp.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • flabban 1 november 2009

    Ett mycket gott snacks. (och nyttigare än chips) Tack för ett bra recept.

  • maxxess 1 augusti 2011

    Jättegott men stämmer tiden för rostning? Jag rostade i dubbla tiden lätt sedan fettet rinna av och lätt det dessutom eftertorka i den avstängda ugnen. Ändå blev de inte krispiga som dem man köper. Får körai ugnen längre nästa gång.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.