Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostade mandlar

(1 kommentar)  
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lika goda som marknadsnissarnas.. ;)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll mandlarna, sockret och vattnet i en stekpanna. Låt koka upp, sänk sedan värmen (men ska koka).
  2. När vattnet ångat av så höjer du upp pannan till högre värme låt sockret smälta och bli glaserade, rör i stekpannan helatiden
  3. När sockret smällt häll då i blndingen på en smord långpanna och låt torka!
  4. - känn den goda smaken av knallarnas brända mandlar!
  5. Om du inte vågar ha på sockret förlänge på plattan tills det smälter häll då i lite vatten och åga av resten tills nötterna blir glaserade. Blir lika gott ändå!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • zorbaz 24 juni 2008

    Blir jättebra, perfekt för att ta med på utflykter m.m.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.