Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostade nougatsnitt

 
  • Serverar: 18-20 portioner
Skriv ut

Mycket god liten kaka med sin mjuka nougat och frasigt rostade mandelmassa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör margarinet och strösockret pösigt. Rör i äggulan och efter en stund vetemjölet. Arbeta ihop till en deg, som får vila kallt en stund.
  2. Forma sedan degen till 2 långa längder direkt på bakpappersklädd plåt. Gör en fördjupning i längderna. Fyll den med en tjock rulle av färdigköpt mjuk nougat. Pensla med ägg och strö över rikligt med finriven mandelmassa, så att nougaten täcks helt. Riv gärna mandelmassan direkt över kakorna på plåten.
  3. Grädda i 150º ca 10-15 minuter. Skär de nygräddade längderna med vass kniv i sneda snitt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.