Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostade pumpakärnor

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Dessa pumpakärnor gör jag av de kärnor som finns i Halloween-pumpor. Jag brukar krydda hälften enbart med salt och den andra hälften med både salt och chiliflakes. De är jättegoda att äta som de är, till pumpasoppa, eller i sallad.

Ingredienser

Instruktioner

Skölj pumpakärnorna noga i vatten. Om de har fått torka, lägg dem i vatten en stund. Sprid ut kärnorna på en bakplåtspapper försedd plåt. Strö över salt och eventuellt chilipulver. Rosta kärnorna i 175 grader C i 20-30 minuter, tills de är gyllene och helt torra. Förvara i en tät burk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.