Rostas är ett bra alternativ till oxfilén och framför allt billigare.
Instruktioner
- Bryn köttet till vacker färg i stekpannan. Skölj ur stekpannan med 1 dl vatten, spara skyn till såsen.
- Salta och peppra köttet och lägg det på ett ugnssäkert fat, sätt i en köttermometer och tillaga köttet i ugnen i 225 grader till innertemp. 60-65 grader (ca 45 minuter).
- Gör såsen:
Blanda såsingredienserna i en kastrull och låt det koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
- Låt köttet vila i 10 minuter innan det skärs upp i centimetertjocka skivor.
Servera köttet ex med ugnsrostad potatis, såsen och grönsaker.
Publicerat den
29 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket gott och en positiv överraskning. Själv kommer jag nog att minska balsamvinägern till 1/2 dl och öka stekskyn till 1,5 dl. Kalasrätt!