Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostas med balsamicosås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rostas är ett bra alternativ till oxfilén och framför allt billigare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttet till vacker färg i stekpannan. Skölj ur stekpannan med 1 dl vatten, spara skyn till såsen.
  2. Salta och peppra köttet och lägg det på ett ugnssäkert fat, sätt i en köttermometer och tillaga köttet i ugnen i 225 grader till innertemp. 60-65 grader (ca 45 minuter).
  3. Gör såsen: Blanda såsingredienserna i en kastrull och låt det koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  4. Låt köttet vila i 10 minuter innan det skärs upp i centimetertjocka skivor. Servera köttet ex med ugnsrostad potatis, såsen och grönsaker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Ort1 28 oktober 2012

    Mycket gott och en positiv överraskning. Själv kommer jag nog att minska balsamvinägern till 1/2 dl och öka stekskyn till 1,5 dl. Kalasrätt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.