Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostas med gurk och kumminslaw och rostad rosmarinpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rostas är en mörare del, styckad av rostbiffen. Ät den salladsblandade potatisen genast, eftersom salladen slaknar snabbt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skär potatisen i fjärdedelar. Lägg potatisen i en långpanna med olivolja och salt. Lägg köttet vid sidan om. Salta och peppra. Stek potatisen till den är gyllenbrun och köttets innertemperatur är 52 grader, ca 25 min. Ta ut köttet och låt det vila under aluminiumfolie ca 10 min.
  2. Gurk och kumminslaw: Rosta kummin i en torr stekpanna. Skiva gurkan och blanda med philadelpihiaost och yoghurt. Tillsätt kummin och smaka av med vitlök, salt och peppar. Hacka rosmarin fint och blanda med 1 msk olivolja. Ta potatisen ur ugnen och blanda den med rosmarinolja, oliver och ruccola. Skär köttet i skivor. Servera med rosmarinpotatis och gurk och kumminslaw.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.