Italienskt och smakrikt flarn som delvis kan förberedas.
Instruktioner
- Tomater:
Sätt ugnen på 150 grader. Halvera tomaterna och lägg på en plåt. Pressa över vitlöken. Strö över salt, socker, timjan och ringla över olivoljan.
- Pajdeg:
Hacka samman smör, mjöl och ost i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop en deg. Linda in degen i plastfolie och låt vila ca 30 min i kylen.
- Rostad vitlök:
Skala och pressa vitlöken. Hetta upp olivolja i en kastrull. Lägg ner vitlöken. Rosta under omrörning tills vitlöken börjar få färg. Låt kallna.
Höj ugnsvärmen till 200 grader. Kavla eller tryckut pajdegen i en låg veckad pajform med löstagbar kant, ca 28 cm i diameter. Nagga pajskalet och förgrädda mitt i ugnen ca 10 min. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader.
Bred ut den rostade vitlöken i botten på pajen. Fyll pajskalet med tomaterna, tryck gärna sönder dem något. Strö över 1 dl parmesanost.
Grädda mitt i ugnen 30-35 min.
Ta ut pajen och låt den svalna. Lossa pajen ur formen och garnera med resterande parmesanost, basilika och pinjenötter.
Publicerat den
13 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar