Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostbiff i marinad med färska örter

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Fantastikt gott. Bra buffémat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125°
  2. Krydda rostbiffen med salt och peppar. Sätt in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttet. Lägg det i en ugnsfast form. Sätt in formen mitt i ugnen.
  3. Stek tills termometern visar 59° C eller högre beroende på hur röd man vill ha steken. Det tar 1½–2 timmar.
  4. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg det varma köttet i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och skyn från köttet. Lägg in det i kylen när det svalnat. Vänd påsen några gånger så att marinaden fördelas över köttet. Låt det ligga ett till två dygn i kylskåp.
  5. Skär köttet i tunna skivor och skeda på lite av marinaden. Garnera med cocktailkapris.
  6. Servera med ugnsrostade grönsaker.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Vivecal 29 mars 2010

    Detta ska jag testa. Lät gott.

  • Anetteassiett 2 mars 2014

    Fungerar fint å koka sås på spadet också. Kokade upp hade i grädde och en klick honung. Mums!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.