Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostbiff med klassiska tillbehör

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Helgmiddag med rostbiff och alla klassiska tillbehör som bara måste vara med - rårörda lingon, pressgurka och hasselbackspotatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krydda köttet runt om och sätt i en stektermometer. Tillaga i ugn tills temperaturen är 63º (för rosa kött), det tar ca 1 ½ timme. Låt köttet stå i 15 minuter innan det skivas i tunna skivor.
  2. Sås: Vispa ur formen med hett och häll över det i en kastrull. Tillsätt grädde, fond och sirap och koka upp. Red av med redning och koka i 3 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar. Garnera med köttet rårörda lingon och persilja och ringla över lite sås. Servera rostbiffen med sås, rårörda lingon, pressgurka och hasselbackspotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.