Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostbiff med persikosalsa och getostkräm

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Salsan är frisk och syrlig och getostkrämen fyllig och smakrik, perfekt till det saftiga köttet. Det hela blir en alldeles underbart god måltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Lägg köttet i en liten långpanna eller ugnssäker form och krydda det runt om med salt och peppar. Stick in en köttermometer så att spetsen hamnar mitt i köttbiten. Stek köttet i nedre delen av ugnen 45-60 minuter tills termometern visar 65 grader, då är rostbiffen rosa inuti.
  3. Skölj och tärna persikorna. Kärna ur gurkan och skär den i tärningar. Skölj och kärna ur paprikan och tärna den fint. Skölj salladslökarna och skiva den tung. Skölj och hacka persiljebladen. Lägg persika, gurka, paprika, lök och persilja i en skål och blanda försiktigt.
  4. Rör ihop olja, socker, vinäger och vatten i en skål. Häll dressingen över salsan och rör om. Ställ salsan i kylen.
  5. Ta köttet ur ugnen och låt det vila insvept i aluminiumfolie.
  6. Stöt svartpeppar- och rosépepparkornen i en mortel. Blanda kvarg och getost i en skål och mosa väl. Smaksätt med svartpeppar, rosépeppar och lite salt.
  7. Skär köttet i tunna skivor och servera med salsan och getostkrämen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.