Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Enkelt, gott, fluffigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i fingervarmt vatten (37 grader) och tillsätt därefter socker, olja och salt. Arbeta ner vetemjölet och Manitoba cream.
  2. Låt degen jäsa i minst 30 minuter under duk. Ta upp degen på arbetsbänken och knåda den ordentligt och länge (degen är väldigt klibbig, fick tillsätta ½ dl vetemjöl till).
  3. Forma till en limpa och lägg i bakplåtspappersklädd brödform. Jäs ytterligare 30 minuter under duk och pensla sedan med uppvispat ägg och strö över vallmofrön.
  4. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i cirka 25 minuter. Kolla till brödet efter drygt tio minuter, det får färg väldigt fort. Lägg över aluminiumfolie om ni är nöjda med färgen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.