Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostbröd

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Perfekt bröd att rosta

Ingredienser

Instruktioner

Blanda jästen med vattnet, tillsätt sedan det smälta och avsvalna margarinet tillsammans med salt ev socker och tillsätt till sist mjölet. Arbeta ihop den tills den blir slät och fin och låt den sedan jäsa. Jäs i 2 timmar. Tiden kan bli kortare beroende på hur varmt man har det i rummet. När jag säger kortare kan det ibland räcka med 1 timme. Lägg i två smorda formar och grädda i 200 grader i ca 30 minuter. Man kan använda kärnvetemjöl eller ljust och milt fullkornsvetemjöl också.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • 2mrsh 20 oktober 2009

    Mycket enkelt, superbra recept! Jag tog i 0,5 dl ljus sirap isf socker, familjen älskar lite sötare bröd, det blev otroligt bra.

  • kalinis 27 januari 2010

    Mycket gott bröd. Jag använde lite grövre mjöler i och lite annat fiberrikt :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.