Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostmacka med jordnötssmör och sylt

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En enkel smörgås som gör att smaklökarna skriker av glädje.

Ingredienser

Instruktioner

För att få smörgåsen så god som möjligt krävs det också att du har en brödrost, men det fungerar bra utan också. Du tar då alltså de 2 vita brödskivorna och stoppar dem i rosten och ser till så de får en knaprig yta med gyllenbrun färg. Efter det tar du och brer ut ett tunt lager smör på en sida av båda skivorna. Efter det gör du samma sak med jordnötssmöret, fast nu ett ganska tjockt lager, ca 5 mm tjockt. Sen brer du ut jordgubbssylten på jornötssylten så att det täcker. Som avslutning lägger du ihop mackorna så att det bildas en dubbelmacka.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • zorbaz 9 december 2008

    Det är jättegott, jag brukar dock köra utan smör och ibland med drottningsylt. En oslagbar kombination som jag starkt rekomenderar

  • ironkock 10 december 2008

    det låter värt att testa!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.