Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rot och crabpannkaka

 
Rot och crabpannkaka Rot och crabpannkaka
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En annorlunda variant av ugnspannkaka som blev mycket uppskattad. Matig och smakfull. Idén tyckte gumman lät vansinnig före middagen. Den åsikten hade ändrats radikalt efter kvällens middag. Servera den gärna med citronmajonnäs eller vitkålssallad.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Grovriv potatis och morot. Finskiva crabstick och purjolök. Blanda mjöl och bakpulver, tillsätt 3 dl mjölk och vispa klumpfritt. Tillsätt resten av mjölken och äggen, vispa ihop ordentligt. Blanda ner potatis, morot och purjolök och blanda ihop. Smörj en ugnsform och häll i smeten. Sprid crabstick jämt över formen och tryck ner lätt i smeten. Sätt formen en fals under mitten i ugnen och sänk till 200 grader. Grädda i 35-40 minuter. Servera gärna ihop med citronmajonnäs eller vitkålssallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.