Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfrukter med örter och citronvinägrett

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En enkel och enastående vacker förrättspalett med citronmarinad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala rotfrukterna. Skär dem i tärningar, ta ur till kulor eller hyvla dem med potatisskalare. till tunna remsor. Koka rotfrukterna i lättsaltat vatten med polkabetan för sig då den lätt färgar av sig. Koktiden beror på hur små eller stora bitarna är. Rotfrukterna ska ha en liten knaprighet kvar när de är färdigkokta. Spola av dem med kallt vatten och låt dem rinna av.
  2. Skölj citronen i ljummet vatten och riv av skalet. Skala och finhacka scharlottenlöken. Blanda citronskal och lök med örter och rapsolja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg upp rotfrukterna på ett fat, blandat eller i grupper och häll citronvinägretten över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.