Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfrukter på grön bädd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Ett gott vegetariskt alternativ på jul- eller påskbordet. Även ett gott tillbehör till skinkan, köttbullarna och prinskorven.

Ingredienser

Instruktioner

Värm ugnen till 225 grader. Tina grönkål eller spenat. Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten, ca 5 min och låt dem rinna av. Blanda grönkål eller spenat med crème fraiche, ägg, 1½ dl av osten, salt och peppar. Bred ut blandningen på ett ugnssäkert fat. Lägg i rotfrukterna och tryck ner dem lite. Strö över hackade nötter och resten av osten. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • festmaten 28 december 2008

    Tack för ett gott och nyttigt alternativ till julbordet! Det här kommer jag att göra fler gånger. Jag ändrade lite på receptet: använde färsk grönkål, tog också i morötter. Uteslöt ägg o nötter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.