- Serverar: 2 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
Vardagsmat när den är som bäst.
Om du inte gillar senap, byt ut senapskrämen mot t. ex. tsatziki.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skala och skär rotfrukterna. Tänk på att de blir klara lite olika. Kålrot t. ex. skär du i mindre bitar, den tar längre tid.
Om du har rödbetor, håll dem lite vid sidan först då de färgar av sig.
- Lägg allt på en ugnsplåt/-form och ringla över 2 msk olja.
Strö över flingsalt, timjan och mal svartpeppar över.
Sätt in i ugnen ca. 25 minuter.
- Skär korvarna i slantar och när det återstår 15 minuter av ugnstiden strör du dem över rotsakerna.
- Rör ihop dijonsenap, crème fraiche, salt, peppar och socker och servera till.
- Strö ev över lite repade örtkryddor.
Publicerat den
5 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för ett inspirerande recept! Severade utan senapskräm, ungarna är inte så begivna på senap. Jag hade potatis, morot, vitlöksklyftor och palsternacka i botten. Olja på. Sen efter en stund gick tjock stekkorv i bitar på samt en "Asado grillsnurra" med chorizosmak. Toppade med fetaost, soltorkad tomat och provencalska örter. Ja lite bacon med. Jag ger en klar 4 och ber om ursäkt att jag ändrat men vill ändå kommentera o ge bra betyg!
Det här var ett recept helt i min smak.Jättegott!! Smart att det kan varieras så pass enkelt beroende på vilka rotfrukter+vilken korv man vill ha. jag tycker att senapskrämen blir jättegod om man tar i 2 msk dijonsenap då blir det en lagom mild senapssmak. tack för receptet mvh Jocke
Gott!