Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfruktsgratäng

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Denna gratäng passar utmärkt till grillade kötträtter med tex en mustig fransk senapssås.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och skiva sedan alla rotfrukter och potatis i en matberedare. Bryn/stek skivorna tillsammans med finhackad vitlök och olja. Krydda med lite salt och svartpeppar. Slå upp i en stor ugnsform. Häll på ölen och kör i ugnen på 225 grader, tills potatis och rotfrukter är mjuka, ca 25-30 min. Testa av med en potatissticka. När man häller på ölen skall det vara så som när man gör en med grädde dvs inte bada i vätska men inte heller för lite ;-)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.