Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfruktsgratäng

 
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Efter att ha läst mängder av recept på rotfruktsgratänger samt fört dialog med familjens smaklökar så blev detta min version av tillbehör till älgsteken!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stava samtliga rotfrukter i lagoma storlekar. Tag potatis och kålrot, förkoka i vid kastrull i ca 10 min. Lägg sedan ned kålrabbi och morötterna, låt koka i ytterligare 7-10 min.
  2. Värm ugnen till 200°.
  3. Smörj en gratängform med smör. Blanda mjölken och grädden, smaka av med salt och peppar. Häll av vattnet ur kastrullen och lägg de förkokta rotfrukterna i formen. Riv muskot direkt över dem, tillsätt hackad vitlök samt den gula löken i halvringar. Häll sedan över vätskan. Rör om och salta och peppra ev mer. Tillredes i ugnens mitt i 40-50 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.