Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfruktsgratäng

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

En god rotfruktsgratäng som jag fått från min mormor, innehåller potatis, lök, rotselleri/kålrot samt morötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala allt som ska skalas och skär i tunna skivor, varva dem i en smord form och strö salt och peppar mellan varven och häll på buljongen.
  3. Täck formen med aluminiumfolie och sätt in den i ugnen i ca 45 min. Ta av foliet och strö över osten och grädda ytterligare 15 minuter.
  4. Servera exempelvis med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.