- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Perfekt mat en fredagskväll då den sköter sig själv i ugnen medan du dukar och kopplar av med ett glas vin och sedan njuter av maten med en grönsallad....
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och skiva potatis, morötter och palsternackor.
Ansa och skiva purjon.
- Lägg i en smord ugnssäker form.
Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Häll på grädden.
- Ställ in i ugnen.
- Bryn älgskav, svamp och vitlök i 1 msk smör.
Tillsätt tomatpurén och låt bryna med på slutet.
Smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar.
- Ta ut gratängen efter 35 minuter.
Lägg älgskavsröran i en rad i mitten av formen.
Strö över osten.
- Ställ in i ugnen ytterligare 20 minuter (täck ev. med folie de sista 10 minuterna om ytan får för mycket färg).
- Ta ut formen och strö krossad rosépeppar över.
- Servera gärna med en endivesallad.
Publicerat den
5 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
smarrigt!
Jättegott!!! ;))