Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfruktsgratäng med feta och oliver

(1 kommentar)  
Rotfruktsgratäng med feta och oliver Rotfruktsgratäng med feta och oliver
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Testa andra rotfrukter i gratängen till exempel rotselleri, kålrot, olika slags lök eller rödbetor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär rotfrukterna i ca 1/2 cm tjocka skivor. Fördela rotfrukterna i en ugnssäker form. Koka upp buljongen. Hacka oliverna. Blanda ner olivhacket i buljongen och tillsätt peppar. Häll buljongen över rotfrukterna. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut formen och smula över fetaosten. Tillaga ytterligare ca 10 min.
  2. Servera gärna bröd till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • MikaPie 24 augusti 2010

    Jättegod gratäng. Blev en favorit redan förra hösten. Ibland har jag i 30 vitlöksfyllda oliver istället, funkar jättebra ihop med övriga smaker.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.