Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfruktsgratäng med gruyéreost

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Krämig gratäng med smakrik ost och créme fraiche. När man bryner rotfrukterna och purjolöken får gratängen en extra mustig och god smak! Den kan förberedas samma dag och värmas i ugnen 25-30 minuter på 150 grader.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skär potatis och morötter i tunna skivor. Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor. Bryn potatis, morötter och purjolök i smör och rapsolja i ca 5 minuter. Riv osten.
  3. Blanda créme fraiche, vatten, fond, pressad vitlök, hackad timjan, salt och peppar. Häll det över potatisblandningen och låt sjuda ca 10 minuter under försiktigt omrörning. Blanda ner 2/3 av osten.
  4. Häll blandningen i en ugnssäker form och toppa med resterande ost. Gratinera mitt i ugnen 30-40 minuter. Låt gratängen svalna 10-15 minuter före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.