Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfruktsgratäng med kantareller och sidfläsk

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

God smakkombination med rotfrukterna, kantarellerna och fläsket!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Skiva den skalade löken och lägg jordärtsskockan i vatten när den är skalad. Ansa kantarellerna och dela i mindre bitar. Tärna fläsket smått. Lägg kantarellerna i kall panna och sätt på värmen. Låt all vätska koka ur svampen och tillsätt en klick smör. Stek tills den börjar poppa och ta den ur pannan. Fräs fläsket, tillsätt löken, rotfrukterna, skockan och svampen. Krydda med salt och peppar. Tänk på att fläsket ger sälta.Häll på mjölk och grädde. Slå upp allt i en ugnsform och strö över ost och ställ in i ugnen ca 35 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.