Mycket av vinterns härliga rotfrukter blandar vi här med lite kassler vars sälta bryter fint mot rotfrukternas lilla sötma.
Instruktioner
- Skala och hacka löken. Skär kasslern i små tärningar. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt kasslern och låt den fräsa med några minuter.
- Skala och strimla potatis, morötter och palsternackor. Klipp persiljan.
- Varva kasslerfräset med de olika rotfrukterna samt persilja, potatismjöl, salt och peppar i en smord eldfast form.
- Rör samman matlagningsgrädden med mjölk. Häll det över rotfrukterna. Klicka lite margarin över. Grädda mitt i ugnen ca 50-60 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka. Den färdiga gratängen bjuder jag direkt ur formen. Bröd och smör är gott till.
- Ugn 225°
Publicerat den
16 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar