Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfruktsgratäng med skinka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En väldigt enkel och god allt-i-ett gratäng som toppas med lufttorkad skinka och röd rom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hacka löken och fräs den mjuk i lite smör. Skala och skiva kålrot, morot, palsternacka och potatis. Förväll rotfrukterna i lättsaltat vatten 10-15 minuter. Häll av vattnet och bred ut rotfrukterna i en smord ugnsform.
  3. Klipp rosmarinbladen i fina bitar. Vispa ihop rosmarin, färskost och grädde, smaka av med salt och peppar. Häll över färskostblandningen över rotfrukterna och strö på riven ost. Gratinera i 35-40 minuter.
  4. Garnera med skinka, stenbitsrom och rucola.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.