Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfruktsgratäng med Västerbottenost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En gyllenbrun rotfruktsgratäng utan minsta spår av potatis är fantastiskt som tillbehör till lamm, fågel och grillad fisk. Eller varför inte som huvudrätt med en trevlig sallad till?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda rotfrukter, lök, vitlök, hälften av osten, muskot och grädde i en skål. Repa bladen från timjan- och rosmarinkvistarna och blanda ner. Smaka av med salt och peppar. Olja en ugnssäker form och häll ner rotfruktsblandningen i formen. Toppa med resten av den rivna osten och avsluta med lite peppar.
  3. Baka gratängen mitt i ugnen i ca 45 minuter tills gratängen är gyllenbrun och grönsakerna har mjuknat. Avsluta med att, strax före servering, klippa den färska gräslöken över gratängen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.