Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfruktsgratäng med vitlök och fetaost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God gratäng till Tjälknöl eller rökt älgstek. Även gott alternativ till potatisgratäng, när man har en kallskuren buffé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°C. Skala potatis och rotfrukter och skiva dem tunt, gärna i matberedare.
  2. Blanda alla ingredienser utom den rivna osten i en stor bunke, det är enklast att använda händerna.
  3. Häll över blandningen i en ugnssäker form och strö över osten.
  4. Grädda i mitten av ugnen tills potatis och rotfrukter är mjuka och gratängen har en fin färg, 40-50 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.