Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfruktsgryta med tomat, dill och pepparrot

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dill och pepparrot är som salt och peppar- en oslagbar kombination. Här ger de en spännande smak till en veggogryta. Tillsätt en burk kikärter så blir den extra mättande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär rotfrukterna i 2 cm stora bitar. Skala och finhacka vitlöken. Skala löken. Fräs rotfrukter, vitlök och lök i 1 msk olja i ca 3 minuter i en stor kastrull. Tillsätt tomatkross, fond, vatten, chilisås och vinäger.
  2. Låt koka under lock i 15-20 minuter tills rotfrukterna är mjuka. Tillsätt pepparrot och dill precis före servering. Smaka av med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
  3. Servera grytan med fullkornsbröd med hummus på.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.