Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfruktsgryta med vitt vin och kräftfyllda spättarullader

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En mustig och god gryta som serveras med en fräsch apelsin-aioli. Enkel att tillaga och sköter sig ganska mycket själv. Praktiskt med hela middagen i en gryta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg upp spättafiléerna på en skärbräda. Finhacka kräftstjärtarna och fördela hacket över filéerna. Rulla ihop och fäst eventuellt med hjälp av en tandpetare eller steksnöre.
  2. Lägg rulladerna tätt ihop i en traktörpanna eller vid kastrull. Häll över vin, vatten och smula över buljongtärningarna. Koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter.
  3. Skär rotfrukter och lök i lagom stora bitar och finhacka vitlöken. Fräs hastigt med en klick smör i en gryta. Plocka upp rulladerna med hjälp av en hålslev och häll vinspadet och grädden över rotfrukterna och koka upp. Låt puttra i 15-20 minuter beroende på hur stora rotfruktsbitarna är.
  4. Gör under tiden aiolin: Lägg en äggula i en skål och vispa droppvis ner olivolja. Öka mängden olja efterhand och vispa till en tjock majonnäs. Riv skalet och pressa ner saften från halva apelsinen, spara andra halvan till serveringen. Smaksätt aiolin med senap, honung och lite salt.
  5. Lägg i sockerärterna och den nykokta potatisen i grytan och låt allt bli varmt. Salta och peppra, lägg över rulladerna.
  6. Servera grytan varm i djupa tallrikar tillsammans med kokt potatis, en klick aioli, en dillvippa och en apelsinklyfta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.