Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfruktslåda med äkta fetaost

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Det här är en len och jättegod rotfruktslåda med äkta fetaost som med fördel serveras till någon stekt köttbit. Hann tyvärr inte ta ett foto på rätten innan den försvann på tallrikarna här hemma men nästa gång jag lagar den ska jag försöka komma ihåg att ta en bild;).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala alla rotfrukterna och skär dem i ganska tunna skivor. Skiva löken tunt. Dela broccoliståndet i små broccolibuketter. Skiva fetaosten i tunna skivor.
  2. Smörj en ugnsform med lite olja. Lägg ett lager rotselleri i botten och varva sedan med resten av grönsakerna till allt ligger i ugnsformen. Lägg ut skivor av fetaosten över grönsakerna. Salta och peppra efter tycke och smak. Häll matlagningsgrädden över hela formen och kolla så att det rinner ner ordentligt mellan grönsakerna.
  3. Sätt in rotfruktslådan i ugnen i 200 grader ca 30-45 minuter. Grönsakerna ska vara mjuka när lådan är färdig.
  4. Servera som tillbehör till t.ex en bit stekt kött.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.