Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfruktslåda med ansjovis

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Rejäla rotfrukter och lagrad ost ger en ansjovislåda med extra karaktär i smaken. Klassiska rätten Jansson får nu en konkurrent.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala potatis och rotfrukter. Skär dem i ca 2 cm stora bitar. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Lägg i potatis och rotfrukter och koka ca 15 minuter.
  3. Blanda ner ansjovis, 1 msk ansjovisspad och hälften av osten. Krydda med 1-2 krm svartpeppar. Häll över i en ugnssäker form och strö över resten av osten.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och fått lite färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.