Rotfrukter, dill och Västerbottenost ger den här goda pajen en nordisk smak. Knaperstekt bacon ger en god sälta.
Instruktioner
- Ugn 200º.
- Blanda ihop smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt vatten och blanda ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en stor pajform, 28 centimeter i diameter. Nagga botten med en gaffel och låt den vila i kylen minst 30 minuter.
Förgrädda pajskalet 10 minuter.
- Skala och skär rotfrukterna i tunna strimlor. Förväll dem i lättsaltat vatten cirka 2 minuter. Häll av kokvattnet och låt dem svalna.
- Strimla och knaperstek baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
- Blanda rotfrukter, bacon, purjolök, dill och ost i pajskalet.
- Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen över grönsakerna. Grädda pajen i mitten av ugnen cirka 40 minuter.
Publicerat den
7 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar