Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfruktspaj med bacon

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Rotfrukter, dill och Västerbottenost ger den här goda pajen en nordisk smak. Knaperstekt bacon ger en god sälta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Blanda ihop smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt vatten och blanda ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en stor pajform, 28 centimeter i diameter. Nagga botten med en gaffel och låt den vila i kylen minst 30 minuter. Förgrädda pajskalet 10 minuter.
  3. Skala och skär rotfrukterna i tunna strimlor. Förväll dem i lättsaltat vatten cirka 2 minuter. Häll av kokvattnet och låt dem svalna.
  4. Strimla och knaperstek baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
  5. Blanda rotfrukter, bacon, purjolök, dill och ost i pajskalet.
  6. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen över grönsakerna. Grädda pajen i mitten av ugnen cirka 40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.