Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfruktspaj med fetaost

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den här pajen andas verkligen höst. Rotfrukternas naturligt söta smak passar väldigt bra tillsammans med fetaostens strävhet och sälta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200°
  2. Blanda snabbt ihop smör, mjöl och salt till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en stor pajform, 28 centimeter i diameter. Nagga botten med en gaffel och låt den vila i kylen minst 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet 10 minuter.
  4. Skala och skär rotfrukterna i tunna strimlor. Förväll dem i lättsaltat vatten cirka 2 minuter. Häll av kokvattnet och låt dem svalna.
  5. Blanda rotfrukter, purjolök, dill och smulad fetaost i det förgräddade pajskalet.
  6. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen över grönsakerna. Grädda pajen i mitten av ugnen cirka 40 minuter.
  7. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.