Den här pajen andas verkligen höst. Rotfrukternas naturligt söta smak passar väldigt bra tillsammans med fetaostens strävhet och sälta.
Instruktioner
- Ugn 200°
- Blanda snabbt ihop smör, mjöl och salt till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en stor pajform, 28 centimeter i diameter. Nagga botten med en gaffel och låt den vila i kylen minst 1 timme.
- Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet 10 minuter.
- Skala och skär rotfrukterna i tunna strimlor. Förväll dem i lättsaltat vatten cirka 2 minuter. Häll av kokvattnet och låt dem svalna.
- Blanda rotfrukter, purjolök, dill och smulad fetaost i det förgräddade pajskalet.
- Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen över grönsakerna. Grädda pajen i mitten av ugnen cirka 40 minuter.
- Lycka till!
Publicerat den
25 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar