Paj med fyllning av köttfärs, rotfrukter, fetaost och crème fraiche.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Pajdeg: Blanda hastigt ingredienserna till degen. Kavla ut degen tunt, klä en pajform och skär bort överflödig deg (kan användas till galler). Nagga botten med en gaffel och ställ in formen i frysan ca 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Förgrädda pajskalet i 5-7 minuter direkt från frysen. Kanterna halkar inte ner så mycket om man gör så. Du kan också lägga ett bakplåtspapper i botten på pajskalet och fylla på med torkade gula ärter och sedan förgrädda. Därefter är det bara att lyfta upp papperet med ärterna.
- Fräs färsen i smöret tills den får fin färg. Tillsätt de krossade tomaterna och pressa ner vitlöken. Låt koka ihop tills nästan all vätska kokat bort. Krydda med salt och peppar. Fördela färsen i skalet.
- Skala och strimla rotfrukterna och löken. Smula fetaosten och rör ner den, crème fraiche och ägg i rotfruktsblandningen. Smaksätt med salt och peppar. Fördela blandningen över färsen och grädda i 175 grader mitt i ugnen ca 50 minuter. Servera med sallad.
Publicerat den
2 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar