Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfruktspaj med köttfärs

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Paj med fyllning av köttfärs, rotfrukter, fetaost och crème fraiche.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Pajdeg: Blanda hastigt ingredienserna till degen. Kavla ut degen tunt, klä en pajform och skär bort överflödig deg (kan användas till galler). Nagga botten med en gaffel och ställ in formen i frysan ca 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Förgrädda pajskalet i 5-7 minuter direkt från frysen. Kanterna halkar inte ner så mycket om man gör så. Du kan också lägga ett bakplåtspapper i botten på pajskalet och fylla på med torkade gula ärter och sedan förgrädda. Därefter är det bara att lyfta upp papperet med ärterna.
  4. Fräs färsen i smöret tills den får fin färg. Tillsätt de krossade tomaterna och pressa ner vitlöken. Låt koka ihop tills nästan all vätska kokat bort. Krydda med salt och peppar. Fördela färsen i skalet.
  5. Skala och strimla rotfrukterna och löken. Smula fetaosten och rör ner den, crème fraiche och ägg i rotfruktsblandningen. Smaksätt med salt och peppar. Fördela blandningen över färsen och grädda i 175 grader mitt i ugnen ca 50 minuter. Servera med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.