Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfruktssallad till vardags

 
  • Serverar: 4-8 portioner
Skriv ut

En enkel bas som kan varieras i all oändlighet. Detta är min grund. Tillsätt vad du vill, eller olika tillbehör olika dagar för att skapa variation och få ut alla nyttigheter. Inte en massa socker eller annat i dressingen. Annat som är gott att utöka med eller variera sig med är; persilja, ruccola och äpple eller paprika och salladslök eller lite linser eller bönor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att blanda ihop dressingen i botten på den bunke som du ska servera i, sparar disk och är enkelt att få med allt. Rör ihop olja, vinäger och vatten och krydda med salt och örter.
  2. Skala och grovriv moroten. Skala och skär kålroten i små bitar. Och hyvla vitkålen med osthyvel för bästa resultat. Dela basilikabladen i mindre bitar. Ner med allt i dressingen och salladsskålen och rör om noga. Låt gärna stå kallt en stund.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.