Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfruktssoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här soppan är mycket lättlagad och dessutom kalorisnål. Man kan variera den i oändlighet beroende av årstid och sinnesstämning. Väljt ex vårprimörer istället och du får en vårsoppa. Bjud färskt gott bröd till.

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp vattnet tillsammans med buljongen. Skala och skär lök och rotfrukter i bitar. Lägg i den kokande buljongen. Koka nätt och jämnt mjuka 5-10 minuter. Känn med en sticka att de är klara. Smaka av soppan med färska hackade örter, persilja, samt salt och peppar. Önskar man en fylligare soppa, så kör alltsammans i matberedare med kniven isatt ca 2 min. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.