Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotsaksgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

God som ensamrätt eller till skinka eller kött

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatis, morot och palsternacka. Skiva purjolöken tunt. Lägg allt i en kastrull och häll på grönsaksbuljong och grädde. Koka ca 5 minuter. Hacka persilja och vitlök och blanda i. Rör ner ca 1 ½ dl ost. Smaka av med salt o peppar.
  2. Smörj en ugnsfast form och häll i rotsaksblandningen. Strö över resten av osten. Baka i ugnen, 200 grader, ca 30 minuter tills rotsakerna är mjuka. Gott som ensamrätt eller till skinka eller kött.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.