Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotsaksgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mumsigt som tusan :-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva rotfrukterna och koka i vatten med grönsaksbuljongtärningen tills rotfrukterna mjuknat, ca 10 min. Häll sedan av vattnet.
  2. Lägg ut allt i en form och fyll på med mjölk och grädde. Hacka löken och lägg i formen, pressa i vitlöken. Salta och peppra och blanda väl. Blanda i de hackade örterna så tidigt som möjligt eftersom det är de som ger den ljuvliga smaken. Strö över osten, var generös med den.
  3. In i ugnen ca 25 min i 200 grader, rör gärna om ca 2 ggr under tillagningen.
  4. Man kan även blanda i blå bands ostsås som är gjord på emmenthaler och parmesan för att få det lite tjockare om det behövs. Allt beror på vilken ost och potatis som använts.
  5. Jag serverade detta till en bacon och vitlöksmarinerad entrecote med en grönsallad och balsamvinäger. Oj, så gott det blev :-)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.