Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotsakskaka med pepparfilé

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En matig rotsakskaka som passar bra till en pepprig filé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skiva rotsakerna tunt. Lägg bakplåtspapper i en brödform. Vispa ihop grädde och ägg. Blanda i ost, salt och peppar.
  3. Lägg hälften av rotsakerna i formen och häll på knappt hälften av grädden. Lägg på resten av rotsakerna och häll på sista grädden.
  4. Ställ formen i en långpanna. Häll på vatten så att formen står i ett vattenbad. Ställ in mitt i ugnen i 40 mintuer.
  5. Putsa filén och gnid in den i salt och peppar. Värm olja i en stekpanna och bryn filén runtom. Lägg den sedan i en ugnsfast form och stek den klart i ugn ca 20 minuter.
  6. Skär köttet i skivor och servera med rotsakskakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.