Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotsakspytt med kyckling och pumpakärnor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pumpakärnorna ger ett spännande inslag i denna ljuvliga pytt. Det är ju så mycket godare att göra sin egen pytt än de färdig köpta! 410 kalorier per portion 17 g fett 33 g protein 30 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala selleri och morötter och skär i sockerbitsstora bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Lägg rotfrukterna i en ugnssäker form. Blanda ner pumpakärnor, 1 tsk salt, peppar och 1 msk olivolja. Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter tills rotfrukterna är nätt och jämnt mjuka, vänd runt någon gång undertiden.
  2. Skr kycklingen i sockerbitsstora bitar, stek dem i ½ msk olivolja ca 5 minuter. Krydda med ½ tsk salt och peppar. Blanda kycklingen med rotsakerna. Rör ihop mini fraiche med limeskal och sevrera till pytten.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • evaullabritt 9 november 2012

    Enkelt och gott. Rotselleri är en bra grönsak för oss LCHF:are. Tack för ett bra recept. Tog fet crème fraich i stället för mini och minskade lite på morötterna.

  • evaullabritt 10 november 2013

    Nu har jag lagat denna rätt igen och gör en beräkning på kolhydratinnehålet: Rotselleri 800 gram - ca 90 gram kolhydrater Morot 100 gram - ca 7 gram kolhydrater Röd lök 100 gram - ca 9 gram kolhydrater Pumpafrön CA 25 gram 3 gram kolhydrater Totalt ger denna rätt ca 109 gram kolhydrater, dvs ca 27 gram per portion, det är ungefär lika mycket som i 125 gram potatis. Det betyder att denna rätt trots allt innehåller en hel del kolhydrater, ungefär hälften i jämförelse med potatis.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.