Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotsaksrårakor med örtcrèmefraiche och löjrom.

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En mycket uppskattad förrätt som är enkel att göra. Den blir både vacker att se på och god att äta. Eftersom det inte fanns något liknande recept på MK så har det lagts till i min kokbok.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatis, palsternacka och morot och riv dem på det grövsta på ett rivjärn.
  2. Ansa och skär salladslöken i tunna skivor, blanda ner den i de rivna rotsakerna.
  3. Rör ner grädde, ägg och mjöl, salta och peppra, blanda allt till en smet.
  4. Smält smör i en stekpanna och klicka ut lagom stora, men inte för tjocka rårakor och stek den vackert bruna och knapriga på båda sidor. Lägg upp dem på varma tallrikar. Klicka på två matskedar lättcrèmefraiche och strö över lite hackad gräslök. Forma löjrommen till äggliknande bollar med en stor matsked och lägg dem försiktigt på crème fraichen.
  5. Garnera med en dillvippa och servera genast.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • 7201 10 augusti 2010

    Fy vad gott detta ser ut !!!!!! Lovar att jag ska göra detta.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.